Circulair Café

Circulair Café en Repair Café

Het circulair café wil de plek op IJburg worden waar alle aspecten van een circulaire levenswijze worden behandeld. Dat kan gaan over duurzaamheid in de vorm van een kledingruil, een lezing over bio-plastics of over blue-zones. Over het makkelijk krijgen van een geveltuin of over wat er in de tuin bij SET allemaal eetbaar is of wat je er anders mee zou kunnen doen.  We proberen zoveel mogelijk te denken en werken vanuit de zogenaamde 7 R’s: Rethink, Reduce, Repair, Reuse, Refurbish, Recycle en Recover.

AGENDA

Over Repair Café

In 2018 zijn Jannike en Jikke het Repair Café IJburg op gaan zetten. De locaties waren toen nog de zogenaamde Collective Store IJburg. Leo was er al vroeg bij betrokken en is dat nog steeds. Het idee van het Repair Café is dat je indien mogelijk samen met de monteur aan de slag gaat, maar als dat onmogelijk is, dan wordt je natuurlijk ook geholpen. De monteurs zijn vaak zo druk bezig, dat ze vergeten op de fooienpot te wijzen, dus zou het leuk zijn als je daar zelf aan denkt. 
Het Repair Café is op vrijwel elke woensdagmiddag van 5 tot 7. 

NIEUWS & TIPS

Flyer Textiel Repair Café

Textiel Repair Café

Sinds begin november hoort ook een Textiel Repair Café bij ons Circulair Café. Faina en Lynne mogen gebruik maken van het atelier van TEX in de Zuiderzee school. Iedere woensdag

Meer lezen ...
Leo

verwacht. Hij doet altijd zijn uiterste best om dingen te repareren, en komt daar soms speciaal voor terug.

Jeske

Ik ben meteen actief geworden in de wijk. Vanaf 2017 bij het de Wereldhuiskamer en de moestuin.
Voor mijn gevoel zijn er veel eilandjes op IJburg. Wat ik hoop is dat als we samen een fijne buurt creëren iedereen zich sneller thuisvoelt, of je nu jong of oud bent, oudkomer of nieuwkomer, hetero of LHBTQ. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Je kunt mij alles vragen over de Wereldhuiskamer, Set Community Gardens en Circulair Café. Doe je ook mee?

Ian

met schroevendraaiers en ander gereedschap. Binnen het repair café staat Ian bekend als mr. Koffiezetapparaat. Hij heeft zelfs speciaal gereedschap voor een Senseo. Ian heeft trouwens een Engels accent, maar dat is niet zo gek voor iemand uit het V.K.

Lynne

haar betrokkenheid bij circulair café is ze vooral erg betrokken bij de tuin. Lynne heeft trouwens een Engels accent, maar dat is niet zo gek voor iemand uit het V.K.

Micha

culturen door eten verbonden werden. Op dit moment richt ik me minder op het koken en meer op de thema’s duurzaamheid en circulariteit de toekomst hebben en wil daar op IJburg graag mee aan de slag gaan

Gilles

te repareren.
Hij vindt het belangrijk onze planeet te respecteren, zuinig te zijn en deze moderne apparaten zoveel mogelijk te hergebruiken, vandaar zijn engagement bij het repair café. Gilles praat met een Frans accent, maar dat is niet zo gek voor iemand uit Frankrijk

ONZE PARTNERS & SPONSORS

Mailen/nieuwsbrief
  Nieuwsbrief

  Set&deBuurt
  Erich Salomonstraat 135-151
  Amsterdam-IJburg

  info@set-ijburg.nl

  Schuiven naar boven