Wereldhuiskamer

Wereldhuiskamer

We zijn samen huiskamer van de buurt. Je kan binnenlopen voor een kop koffie, om informatie te krijgen, aan activiteiten mee te doen of die zelf te organiseren, of om alleen een beetje te ontspannen.

AGENDA

NIEUWS & TIPS

Over de wereldhuiskamer

Op woensdagavond hebben we een special event in de Wereldhuiskamer met Taaltheater. Taaltheater is een speelse, supergezllige manier om Nederlands te oefenen met buurtgenoten en nieuwe mensen te leren kennen. De avond wordt begeleid door professionele docenten en theatermakers die heel toevallig ook jouw buren zijn. Dus kom woensdag uitproberen of dit iets voor je is. Als er genoeg belangstelling is gaan we samen met julli een (ander) vast tijdstip kiezen.

Mireille

samen, van alles voor elkaar krijgen in de ‘vrijplaats’ die ze met elkaar gebouwd hebben. Een plek waar je alles mag zeggen, van alles uit kan proberen en waar je ook je eigen ideeën mag uitvoeren. Een uniek stukje IJburg waar ik erg trots op ben. Wat ik nog over mezelf kan vertellen is dat ik al 19 jaar op IJburg woon en dat muziek, kunst en theater een grote passie en inspiratiebron voor me zijn. Ik denk in mogelijkheden en hanteer het Pippi Langkous motto (“ik heb het nog niet gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”). Ik ben een van de oprichters van de Wereldhuiskamer en je kan me (bijna) alles aanspreken.

Jeske

Ik ben meteen actief geworden in de wijk. Vanaf 2017 bij het de Wereldhuiskamer en de moestuin.
Voor mijn gevoel zijn er veel eilandjes op IJburg. Wat ik hoop is dat als we samen een fijne buurt creëren iedereen zich sneller thuisvoelt, of je nu jong of oud bent, oudkomer of nieuwkomer, hetero of LHBTQ. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Je kunt mij alles vragen over de Wereldhuiskamer, Set Community Gardens en Circulair Café. Doe je ook mee?

Han

de buurt. Ik ben altijd een mensen mens geweest en heb mij  vanaf de start ingezet voor een warme verbinding tussen de statushouders en de buurt. Zodat iedereen in onze buurt zich thuis en welkom voelt op Set, in de Wereldhuiskamer en in de prachtige Community Gardens, die samen door de buurt en de bewoners van Set wordt onderhouden. Openstaan voor en leren van elkaars cultuur zorgt voor wederzijds begrip en respect en verbindt ons met elkaar wat, zeker nu, in onze huidige samenleving, van cruciaal belang is. Waardoor je elkaar kunt vertrouwen en ondersteunen, en je je gezien en veilig voelt.

In het najaar gaan we nog meer creatieve en verbindende activiteiten opstarten waarbij jullie allemaal van harte welkom zijn. Ik hoop jullie met een warm welkom en open armen te mogen ontvangen.

Ghalia

(WHK) als vrijwilliger.
Als je zelf iemand bent van kleur, dan is het voor de hand liggend je ergens aan te sluiten waar verbinding/samenkomen en samenleven ook daadwerkelijk de kern is.
Binnen WHK krijgen de statushouders een plek om te zijn wie ze zijn in een veilige en warme bad. Activiteiten zijn er opgericht de jonge Nederlanders en statushouders met elkaar te verbinden.
Als je zelf sociaal bent en vindt je dat de wereld van iedereen is? Sluit je dan bij ons aan en laat je inspireren door de verscheidenheid die zo’n community bij jou naar boven kan halen!

In het najaar gaan we nog meer creatieve en verbindende activiteiten opstarten waarbij jullie allemaal van harte welkom zijn. Ik hoop jullie met een warm welkom en open armen te mogen ontvangen.

Mahnoor

niemand. Ik had hulp nodig en liep binnen en heb ik Mireille voor het eerst ontmoet. We hebben een hele goede band gekregen.
Later heb ik Jeske ook ontmoet: ze zijn nu de oma’s van mijn kinderen.
Vanaf 2019 ben ik zelf actief betrokken bij de Wereldhuiskamer. Ik kook graag eten voor mensen. IJburg is een heel fijn plek om te wonen. Ik heb veel mensen leren kennen door WHK.

Ambili

lid geworden van de Set Community. Set heeft mij de kans geboden om mij te ontwikkelen van een huisvrouw tot een lid van het hosting team. Omdat ik van koken houd, ben ik lid van de Kookclub. We zijn goede en enthousiaste koks. We koken iedere week buurtdiners voor de buurtbewoners. We hebben ook de Set Community Gardens, daar heb ik een moestuinbak. Door actief te zijn Set heb ik de kans gekregen om mensen van verschillende landen en culturen te ontmoeten en steeds beter te leren kennen. Zowel tijdens het koken als in de tuin oefen ik mijn Nederlands. Ik ben blij dat ik deel ben van het Set team.

Micha

Ik vond het erg leuk dat zoveel verschillende culturen door eten verbonden werden. Op dit moment richt ik me minder op het koken en meer op de thema’s duurzaamheid en circulariteit de toekomst hebben en wil daar op IJburg graag mee aan de slag gaan

Set welkom in tuin
Plekje voor jou?

ONZE PARTNERS & SPONSORS

Mailen/nieuwsbrief
  Nieuwsbrief

  Set&deBuurt
  Erich Salomonstraat 135-151
  Amsterdam-IJburg

  info@set-ijburg.nl

  Schuiven naar boven