Community Gardens

Community gardens

Community Gardens

SET Buurt & Community Tuin is een unieke, groene ontmoetingsplek voor de buurt. Mensen van verschillende leeftijden en met heel verschillende achtergronden kunnen elkaar hier ontmoeten, uitrusten en tot hun zelf komen tussen het groen. Een tuin waar iedereen zijn eigen fruit, groenten en bloemen kan kweken en laten groeien. Een tuinplein waar moestuin, speeltuin en ontspanningsgedeelte nauw met elkaar verbonden zijn.

AGENDA

NIEUWS & TIPS

De Groene Oases Dag komt eraan

Het is bijna zover! Aankomende zaterdag, 30 september, staat de allereerste Groene Oases Dag gepland op IJburg en Zeeburgereiland. Haal je fiets tevoorschijn of plan een wandelroute langs de mooiste,

Meer lezen ...

Over de Community Gardens

Onze tuin is openbaar en juist dat zien we als een grote kracht die we verder willen ontwikkelen.  We geloven dat de verbinding met de natuur misschien wel de enige manier is om onze  samenleving op lange termijn gezond te houden. ‘Gezond’ in elke zijn van het woord:  economisch, fysiek maar ook mentaal en cultureel. Alleen op basis van deze principes kunnen we gezonde, bloeiende systemen opbouwen, mensen maken deel uit van het ecosysteem.   We geloven in de kracht van groen en onze tuin zien we als katalysator om dichter tot de natuur te komen, tot jezelf en jouw community.   In 2021 is de tuin volledig aangepakt en opnieuw aangelegd op basis van permacultuur waarbij natuur, duurzaamheid en samenwerking van belang zijn. Er werden, naast de moestuinbakken, ook pergola’s en een herdenkingstuin toegevoegd. We vormen nu samen met jullie de toekomst van onze tuin. Zonder onze leden en vrijwilligers kunnen we niet bestaan.  
Dora
Dora
Janka

Ik draag bij aan de tuin door de PR te doen, de ledenlijsten te beheren zowel als andere administratieve taken. Mijn favoriete onderdeel is fysiek bezig zijn in de tuin. Ik werk ook graag aan verschillende projecten, zoals hete compostering, om de tuin te helpen bloeien. Kom langs! Ik geef je graag een rondleiding door onze buurttuin.

Tuinkalender Links

Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5

Link 6

Link 7

Link 8

Link 9

Link 12

ONZE PARTNERS & SPONSORS

Mailen/nieuwsbrief
  Nieuwsbrief

  Set&deBuurt
  Erich Salomonstraat 135-151
  Amsterdam-IJburg

  info@set-ijburg.nl

  Schuiven naar boven