Verhalen uit het Repair Café — speeldozen

draaimolen_repair_cafe

De oude tante van Joke heeft een verzameling speeldozen. Van de 20 stuks hadden twee wat aandacht van het Repair Café nodig. Vorige maand kwam Joke langs met een Kerstman met glitter in zijn buik, en deze week een oude, houten draaimolen.

Hoe Joke het ook probeerde (rechtsdraaien, linksdraaien, goed schoonmaken) het draaimolen bleef wiebelig draaien. Joke twijfelde of ze het molentje met lijm vast gezet moest worden. Tijd om naar het Repair Café om advies te innen.

Bij het Repair Café is er ook rechts en links gedraaid, er is geëxperimenteerd met het wikkelen van een draad om het pennetje, een klein stukje hout bijplaatsen. Niets leek te helpen, totdat Ian, heel voorzichtig, het draaimolentje opzette en millimeter na millimeter voorzichtig naar links draaide. Ineens stond het molentje weer recht!

Joke, heel blij, vertelde dat haar oud tante (87 jaar) twee jaar lang geen kerst had willen vieren. Haar man en zus waren overleden en ze voelde zich steeds eenzamer. Dit jaar had ze eindelijk wel weer zin om kerst te vieren. De verzameling speeldozen pronkt weer in haar woonkamer.

Verhalen uit het Repair Café — speeldozen
Set&deBuurt
Erich Salomonstraat 135-151
Amsterdam-IJburg

info@set-ijburg.nl